Француските ресторани ќе мора да им го покажат на гостите потеклото на месото

Гостите во француските ресторани ќе имаат право да знаат од каде потекнува месот кое ќе им биде сервирано.

Од 1 март годинава, рестораните кои служат храна од пилешко, свинско и јагнешко месо ќе мора да гостите да им покажат каде стоката е чувана.

Освен тоа ќе треба да биде назначено дали месото е свежо или замрзнато. Овие податоците инаку, за говедското месо се задолжително уште од 2002 година.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.