Француско-германски апел за отворање на границите меѓу државите во ЕУ

38

Претседателите на францускиот и на германскиот парламент, Ришар Феран и Волфганг Шојбле, апелираа што поскоро да се отворат границите на европските земји, по неколкунеделната блокада поради пандемијата.

„Франција и Германија мора да работат на итно обновување на слободното движење во Шенген зоната, кога ќе се исполнат условите за тоа“, велат Феран и Шојбле во заедничката изјава доставена до француски медиуми.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.