Гаспром редовно испорачува гас во транзит преку Украина

Руската компанија „Гаспром“ редовно испорачува гас во транзит низ Украина, кој заклучно со 4 март изнесува 109,5 милиони кубни метри“, соопштија од компанијата.

Договорните обврски на „Гаспром“ за транзит низ Украина во 2022 година ќе достигнат 40 милијарди кубни метри или околу 109,6 милиони кубни метри дневно.