ТОП,Македонија

„Генерацијата која доаѓа е за заедничка Македонија“ – 25. Ден масовни протести во Скопје (ВО ЖИВО)

„Генерацијата која доаѓа е за заедничка Македонија“ – 25. Ден масовни протести во Скопје (ВО ЖИВО)

Веќе 25-ти ден по ред, граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ одржува протести во главниот град за зачувување на унитарноста на државата и отфрлање на Тиранската платформа, која е вовед во федерализација на Македонија.

Денешната борба за зачувување на државата е и за идните генерации. „Генерацијата која доаѓа е за заедничка Македонија“ порачуваат граѓаните.

protest

deca

deca-1

deca-2

deca-3

generacij

narod-1

narod-2

narod-3