Герасимовски ветува решение за бучавата во Капиштец

На вчерашната трибина „Заедно одлучуваме“ која се одржа во ООУ „Киро Глигоров“ во Капиштец, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски ги слушна предлозите, барањата но и поплаките од граѓаните во оваа населба.

Речиси сите се однесуваа на проблемот со бучавата од околните кафе барови кој се провлекува години наназад. Градоначалникот Герасимовски по поплаките рече дека искрено и посветено ќе се заложи за изнаоѓање решение за овој проблем и притоа ги повика граѓаните да му се придружат.

„Се согласувам дека не е решението да пишуваме само една две или пет казни туку решението е во заедничкото делување. Во наредниот период заедно со вас ќе организираме и посебен состанок само на оваа тема и со претседатели на куќни совети за да најдеме трајно решение. Знаеме дека е огромен проблем со години. Ние според ингеренциите праќаме инспектори и пишуваме казни но очигледно не е доволно“, изјави Герасимовски.

За проблемот со бучавата Герасимовски истакна дека се провлекува со децении не станува збор само за бучавата туку е и проблем со недостаток места за паркирање на станарите.

На трибината „Заедно одлучуваме“ Герасимовски се осврна и на досега реализираните проекти во општината како инфраструктурните зафати со уличната мрежа, реконструираното детско игралиште, новиот пензионерски клуб во т.ц. Беверли Хилс и катната гаража со капацитет од 260 возила која треба за почне со изградба.

Трибините „Заедно одлучуваме“ на која граѓаните даваат свои предлози кои се разгледуваат и според потребите ќе бидат вградени во Буџетот за следната година, утре продолжуваат во ООУ „Ј.Х. Песталоци“.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.