Голем шумски пожар беснее на планината Стогово

88

Голем шумски пожар се појавил денеска на планината Стогово, во Општина Центар Жупа.

Информациите се дека селото Броштица е најблизу до пожарот. Жителите на ова село велат дека теренот е непристапен и тешко може да го него да се стигне.

Селаните од тој регион будно ја следат состојбата, во контакт се со надлежните во општината, во која нема противпожарна единица.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.