Економија

Горан Трајановски нов главен директор на Македонски Телеком

Горан Трајановски нов главен директор на Македонски Телеком

Телекомуникацискиот оператор Македонски телеком по комплетирањето на извршниот одбор донесе одлука кој од нивниот ред ќе ја предводи компанијата во наредниот период откако Жарко Луковски беше разрешен од функцијата и повлечен од бордот,

Одборот на директори на Македонски телеком А.Д., на вчерашната седница, го избра Горан Трајановски за извршен член на Одборот на директори во функција на главен оперативен директор на друштвото.