Гори депонија кај СРЦ „Борис Трајковски“

22

Повторно гори депонијата зад кејот на реката Вардар Скопје, во близина на салата „Борис Трајковски“. Гори шут и отпад, а зафатено е и зеленилото и дрвјата наоколу.

Пожарникарите од Скопската бригада ни рекоа дека пожарот не може да се изгаси лесно оти има голема количина шут и отпад и потребна им е и градежна механизација.

Непријатна миризба се чувствува низ цела Општина Карпош.

Депонијата кај салата „Борис Трајковски“ беше запалена во април 2019, а од март годинава почнаа градежните работи за изградба на парк на на површина од 60.000 метри квадратни. Покрај зеленило и дрвја, ќе биде изведена и ботаничка градина, како и содржини за спорт и рекреација.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.