Гори кат од куќа во близина на Универзалната сала

Голем пожар избувна во кат од куќа, во близина на Универзалната сала, на улицата „Костурски херои“ со „Борка Талевски“, во центарот на Скопје.

На терен е пристигнато едно возило на противпожарните служби, кое едвај се пробило до опожарениот стан, низ тесните улици во опкружувањето кои веќе подолг период се претворени во градилишта и се голема безбедносна пречка при вакви и слични ситуации и го отежнуваат навремениот пристап.


Од МВР информираа дека пожарот и пријавен во 11:42 часот, а досега немаат дојава за повредени лица.