5.8 C
Skopje
петок, март 24, 2023

Градежното лето во Бутел се одвива со силна динамика, Костовски ги исполнува ветеното

Денес моето ветување кон чичко Симе, Орце, Сафет, Саше, Мерсо и сите останати жители на оваа улица се реализираше во населеното место Визбегово. Кракот на улица 3 во должина од 160 метри за прв пат доби асфалт по машинското гребење и поставување на нов тампон, истакн а градоначалникот на Бутел, Дарко Костовски.

-Во изминатиот период се асфалтираа неколку улици кој се опфатени во првата фаза, а продолжуваме со асфалтирањето на 20 улици и во наредните денови. Се подобрува патната мрежа во сите населени места, а приоритет добија оние места каде што до сега никогаш немало асфалт. Градежното лето се одвива со силна динамика. Запазени се сите рокови и ветувањата кон граѓаните, истакна тој.

Градоначалникот посочи:

„Продолжуваме во останатите населени места кои што се опфатени со првата фаза.

Еднаков и рамномерен развој на сите населени места“ – истакна Костовски.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.