Грчкиот парламент денеска се изјаснува за буџетот за следната година

37

Бидејќи партиите од кои што е составена коалиционата влада во парламентот имаат четири места повеќе од опозицијата, се верува дека предлогот ќе помине.

Со буџетот за следната година е предвиден економски раст од 0,6 отсто, по намалувањето од четири отсто во тековната година.

Со буџетот се предвидува дополнителен даночен приход од 2,1 милијарди евра и намалување на државните расходи за 3,1 милијарди евра.

 

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.