Грција до година ќе бележи економски раст

87

Весникот се повикува на оценки од експерти, кои покажуваат дека растот на грчката економија оваа година е невозможен и дека со третата транша за Грција дадена од нејзините кредитори, се предвидува позабележлив раст да се очекува од крајот на следната година, односно прогнозата е раст од 2,7 отсто.

За во 2017 година економијата од приватниот сектор очекува растот во Грција да е околу 0,6 проценти.

Особено загрижувачки е фактот што износот за кој се претпоставува дека ќе ја доведе Грција до економски раст, се наоѓа во процес на мало опаѓање, бидејќи извозот се спречува поради контролата на капиталот во земјата, високите даноци и недостигот на кредитирање, пишува „Волстрит журнал“.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.