Македонија

Грчката јавност го доби на увид текстот од договорот, од македонската сѐ уште се крие Грчките медиуми го објавија текстот од договорот на Заев со Ципрас

Грчките медиуми го објавија текстот од договорот на Заев со Ципрас

Што крие премиерот Зоран Заев, се прашува македонската јавност откако во грчките медиуми се појави договорот за промена на името на Република Македонија, кој во вторникот го постигнале Заев и неговиот грчки колега Алексис Ципрас.

За македонската јавност договорот е сокриен како класифициран документ, а грчката јавност веќе го доби на увид.

Во средата попладне грчкиот весник Катимерини го објави договорот меѓу Македонија и Грција. Договорот има 19 страници. Неговата содржина можете да го прочитате ТУКА.