Греманија ја продолжи валдиноста на указот за миграција на работници од Западен Балкан

167

Германската влада одлучи да ја продолжи валидноста на указот за миграција на работниците од Западен Балкан, објавено е на веб-страницата на германското Министерство за труд.

„Оваа регулатива ќе им овозможи на граѓаните на Албанија, БиХ, Косово, Северна Македонија, Црна Гора и Србија да влезат во Германија за со цел вработување, без оглед на формалните квалификации“, истакна тие, истакнувајќи дека решението ќе важи до крајот на 2023 година.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.