Македонија

Груевски: Судењето e апсурдно, сведоци се политички противници

Груевски: Судењето e апсурдно, сведоци се политички противници

Почна доказната постапка во случајот „Насилство во Центар“. По прашањата на специјалното обвинителство сведочеше поранешниот градоначалник, Андреј Жерновски. Одговори дека во судницата препознава учесници во протестите.

Обвинителката Фетаи вели дека е позитивно тоа што почнало изнесувањето на докази. За лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, обвинет во случајот, судењето e апсурдно зашто сведоци се политички противници.

-Ние сме во политички прогон бидејќи во 21 век одиме на суд затоа што имало протест, а сега некој бара организатор на тој протест затоа што биле скрешени неколку прозори. Со месеци сме тука зошто се скршиле неколку прозорци, додека шарените кршеа и ја запалија канцеларијата на претседателот, при што можеше да изгори зградата во која живеат и граѓани. Но, тие поминаа неказнето. Исто така не се казнија ниту оние кои кршеа кога се менуваа имињата на улиците – рече Груевски.

 

 

Фото: ФОКУС