Груевски: Треба и ќе имаме фер и демократски избори

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денеска истакна дека треба, мора и ќе успееме да имаме фер и демократски избори на 24.април.

-Тоа е желба на сите граѓани на Македонија, на ВМРО-ДПМНЕ и на коалиционите партнери од коалицијата „За подобра Македонија“, на другите политички партии и на мнозинството граѓани. Фер, демократски и слободни избори после кои ќе се стави крај на оваа политичка криза која не влече назад, и во делот на економијата, и во евроатланските аспирации и многу други сегменти. Потребно е да се стави крај на нешто што штети на целиот народ, посочи Груевски во вестите во Сител.