ВИДЕО: Груевски трн во око на интересите на албанското лоби и на Заев

Никола Груевски е трн во око на интересите на албанското лоби и на Заев. Дека тоа е така, доказ се и изјавите како од претставниците на албанското лоби, така на лидерот на социјалдемократите и неговите советници.

Унивезритетскиот професор Имер Исмаили вели дека доколку претседателот на ДУИ, Али Ахмети успее да го надвладее премиерот Груевски тоа ќе биде втората најголема победа во неговата кариера.

Го споменавте господинот Ахмети во вид на тоа дека ги надвладеал двајца-тројца лидери Црвенковски, Бучковски, Костов и дека на ред е Груевски. Ако му успее на господинот Ахмети ова, јас мислам, убеден сум во тоа дека после победата во 2001-ва година, тој да го симне од власт легитимно и легално Груевски, ќе му биде втора најголема победа во неговата кариера, а и најголема победа за самите Албанци и за Република Македонија, вели Исмаили.

Заев бара задолжителен албански јазик во училиштата

Од друга страна пак…