Хајредини: Со чадот на 3 милиони тони јаглен од Косово, во Македонија ќе се оствари „зелената агенда” на ДУИ

Екс министерот и економски експерт Џевдет Хајредини.вели дека со чадот на 3 милиони тони јаглен од Косово, во Македонија ќе се оствари „зелената агенда” на ДУИ.

Министерот за економија, Крешник Бектеши најави преговраат со Косово за набавка на јаглен. Претходно ДУИ објави дека се насочува кон зелена агенда.