Хамас тврди дека испукале 150 проектили кон Тел Авив

Хамас истрела 150 проектили кон Тел Авив, објави вооруженото крило на милитантната група Хамас.

Бригадите „Из ас-дин ал-Касам“ соопштија дека нападот бил извршен како одговор на бомбардирањето на кули во центарот на Газа, објавија тие на Телеграм.