Хан: Преговорите не успеаја поради недостаток на лидерство и одговорност

По завршување на маратонските преговори во Брисел еврокомесарот Јоханес Хан  преку статус на Твитер ја искажа својата разочараност.

Тој напиша дека е разочаран од немањето чувство за одговорност и недостаток на лидерство.