Хеликоптер на МВР со исфрлени над 25 тони вода, го стави под контрола пожарот во Цер

Денеска 22.06.2024 хеликоптер Бел-412 од Одделот за воздухопловни единици на МВР дејствуваше на пожарот во атар на село Цер, општина Кичево. Хеликоптерот исфрли над 25 тона вода и во координација со силите на терен пожарот е ставен под контрола.