„Хотели Метропол“: Добивката ќе се дели на три дела

127

Нето добивката на хотели „Метропол“ во висина од 32,4 милиони денари ќе се распределува на три денари, стои во одлуката за распределба на добивката за 2013-та година, објавена на Македонска берза.

Дел од добивката во износ од еден милиони 622 илјади и 13 денари се за законски резерви, 21 милиони 735 илјади денари за дивиденда, додека нераспределени ќе остана девет милиони 83 илјади и 245 денари.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.