Хуманитарна аукција за уредување на дворот на Клиниката за детски болести

Дете предозирано со метадон во Тетово, едвај го спасиле!

Регионалниот Центар за животна средина (РЕЦ) Канцеларија во Македонија, по повод Денот на планетата Земја, 22-ри април, ќе организира хуманитарна аукција под мотото: “Од децата за децата“. Собраните средства ќе бидат наменети за хортикултурно уредување на дворот на Клиниката за детски болести во Скопје.

Предметите кои ќе се продаваат на аукцијата се рачни изработки и литературни и ликовни творби на ученици од основните училишта во Република Македониј.

Аукцијата ќе се одржи на ден: 22 април 2014 год. од 12-14 часот во фоајето на Природонаучниот Музеј на Македонија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.