Игор Јадровски е нов претседател на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

Членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација денеска на 26-тата седница, по принципот на ротирачко претседателство, едногласно, за нов претседател го избраа Игор Јадровски, а за негов заменик Лимко Бејзароски.

Мандатот на новиот претседател е во траење од една година, соопшти Комисијата за спречување и заштита од дискриминација.gor