Игор Мировиќ премиер на Војводина

127

Функцијата премиер во реконструираната Влада на Војводина ќе ја преземе Игор Мировиќ потпретседател на Српската народна партија, дознава „Денес“.

Иако претседателството на СНС треба да заседава за таа тема и да се изјасни за кадровски решенија кои ќе ги преземат функциите во структурата на идната влада, Мировиќ уште пред неколку месеци во партијата е позициониран како прв човек за Војводина кој ќе седне во премеирската вотелја.

Тоа е и причината поради која претседателот на СНС и претседател на Владата на Србија, Александар Вучиќ не го постави на некоја позиција на републичко ниво.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.