Илјадници граѓани маршираат на 65 ден: Продолжуваме по патот по кој тргнавме- патот на љубов кон оваа земја

63

65 дена огромен број граѓани неуморно даваат поддршка на граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА и застануваат во одбрана на суверенитетот на државата.

„Пред 65 дена тргнавме по нашиот пат. Патот за одбрана на суверенитетот на Република Македонија, патот за зачувување на Македонија, патот за мултиетничка, заедничка Македонија, по тој пат продолжуваме. Тоа не е патот на омраза и на насилство, туку е пат на љубов кон оваа земја“, истакна еден од организаторите на иницијативата, Богдан Илиевски.

 

Насобраните граѓани заедно во еден глас ја испејаа химната и порачаа- Да живее слободна, независна и суверена Македонија.

tri

dron-4

 

dron-1

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.