Македонија

Илјадници Македонци ја пејат химната во Мелбурн (ВИДЕО)

Илјадници Македонци ја пејат химната во Мелбурн  (ВИДЕО)

Илјадници Македонци излегоа на демонстрации во Мелбурн со цел да испратат порака да се сочува идентитетот и да не се прават никакви остапки кои се на штета на македонскиот народ.

Тие протестот го започнаа со пеење на македонската химна, глетка која е навистина за поздравување.

Протести на дијаспората организирани како „Ние сме Македонци“ веќе се одржаа во Малме во Шведска, Вашингтон во САД и Сиднеј во Австралија, а исто така протести ќе има и низ Северна Америка и Европа.