Имаат животен век од 120 години, раѓаат и на 65 и не се разболуваат од рак

Научници по геоканцерологија докажале дека потполно отсуство на рак се јавува само кај народот Хунзи. Хунзите се стар народ, сместени на самата граница со Пакистан и Индија и познат се по тоа што нивниот животен век трае 110-120 години, па нивното место на живеење е познато како „оаза на младоста“. Речиси никогаш не се болни, … Продолжи со читање Имаат животен век од 120 години, раѓаат и на 65 и не се разболуваат од рак