ИН МЕМОРИАМ: Почина поранешен ракометар на Струга

Градот од кој потекнуваат многу македонски ракометари, Струга, остана без еден од своите поранешни членови.

По кратко боледување почина некогашниот кружен напаѓач на стружани, Дејан Џутески, на 44-годишна возраст.

Дејан Џутески целата своја кариера која не траеше премногу долго ја помина во матичниот клуб и не ја промени средината, иако имаше голем потенцијал.

Во Струга работеше под палката на Сашо Србиновски, а беше во тимот кога тренери на клубот беа и Каланоски, Коцарески, Матлиески…