Инспектори на УЈП вршеле контрола на „Пластичарска“ улица во Скопје

136

Инспектори од Управата за јавни приходи од Скопје, вршат редовна контрола во продавниците на Пластичарската улица. Инспекторите постапуваат по пријава од граѓани за неиздавање фискални сметки во продавниците на Пластичарска.

Како што соопштуваат од УЈП , контролите поминале без отпор од стопанствениците.

До сега УЈП извршиле контроли за издавање фискални сметки и во Дебар, Кичево, Охрид, Куманово, Дојран и други градови.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.