Институтот за македонски јазик ќе го одбележи Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ денеска ќе го одбележи Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

На настанот организиран по тој повод најавени се обраќања на директорката на Институтот Елена Јованова-Грујовска, министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска и на ректорот на скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Никола Јанкуловски.

Во рамки на настанот ќе има дел посветен на Крсте Мисирков и на поезијата на Ацо Шопов.