Интересни факти кои не сте ги знаеле за кондомите

114

Кондомите најпрво се појавиле на пештерски цртежи во праисториски пештери и стари се околу 15 илјади години. Иако кондомите се користат за сексуален однос, не  е познато дали за тоа му служеле на пештерскиот човек.Во еден текст од 1824 години се наведува дека кондомот се давал исклучиво на рецепта и дека се давал на мажи за да не добијат болест од проститутките, но не се давал ниту на жените.

Најстариот кондом датира од 1855 година и е направен од внатрешните органи на животните, а е направен за да се спречи пренесување на венерични болести за време на граѓанската војна во Англија.

Кондомите исто така се продавале на автомати во 1928 година, интересно е што маскота им бил Мики Маус. Кондомите во автоматите постанаа контроверзни, бидејќи започнале да се појавуваат во средните училишта.Постарите мислеле дека на овој начин уште повеќе ќе ги поттикнат на секс.

Се најавуваат невидливи кондоми, а станува збор за гел кој зацврстува кога се зголемува порастот на температурата во регионот на пенисот.Ваквите кондоми биле подложени на истражување, но се чека одобрување.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.