Инвеститор вложил 8.000 долари во криптовалути, за само 1 година нивната вредност била 5.7 милијарди долари

Еден инвеститор вложил 8.000 долари во криптовалути веднаш по појавата на валутата. За една година тиа имале вредност од 5,7 милијарди долари.

Серијата тргување започнала во август 2020 година, кога инвеститорот купи околу 70 трилиони монети, пренесува Б92.

Во времето кога инвеститорот ги купил монетите од 8.000 долари, една монета вредела 0,000000000189 долари.

Неочекуваниот пораст на вредноста на оваа криптовалута ја катапултира нејзината пазарна вредност на речиси 45 милијарди долари.