Спорт

Историски златен медал за македонското карате

Историски златен медал за македонското карате

Надобриот македонски каратист Дејан Недев освои злато и стана светски шампион во кати на 7-от Светски фудокан карате-до шампионат кој од 3-5 ноември 2017 година се одржа во Клуж, Романија

Матеј Ангеловски го освои сребрениот медал во фукуго за сениори.

На СШ учествуваа вкупно 48 земји со над 2000 натпреварувачи. Овој златен медал е историски за Македонија бидејќи за прв пат е освоен во кати за сениори.