Иван Џолев избран за в.д претседател на Кривичен суд

Судскиот совет на денешната седница, едногласно го избра досегашниот претседател на Основен Кривичен суд-Скопје, Иван Џолев, за вршител на должноста, Претседател на судот.

Претседателката на Судски, Павлина Црвенковска рече дека со оглед на тоа што истекол четиригодишниот мандат на Џолев, согласно законите било неопходно да се избере в.д претседател.

Појасни дека изборот се прави од редот на судии кој во изминатата година имал највисока оценка за својата работа.

Според Црвенковска, такви имало тројца, но таа го предложи Џолев да ја извршува функцијата в.д претседател на Основен Кривичен суд.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.