Иванов: Цел ни е да се отвораат нови работни места!

67

На денешниот митинг во Лоззово, претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов потенцираше дека државниот врв и државните институции ќе продолжат да привлекуваат нови странски инвестиции во Македонија.

„Каде и да одам, се трудам да обезбедам услови за подобар, поквалитетен живот на сите граѓани на Македонија. Државата работи навистина посветено и ги исполнува ветувањата. Се гради и пречистителна станица за вода за пиење, се прават и поправаат селските улици низ општината. Веќе е доделена лиценца за аптека тука, кај вас, во Лозово. Отворено е училиште во Далибеговци, фудбалско игралиште “Парменион“ во Лозово и повеќенаменско маалско игралиште во Малино. До сега се отворени 120.000 работни места во Македонија. Цел ни е да се отвораат уште повеќе нови работни места, за луѓето да работат, да заработуваат и да си ја планираат иднината на децата“.

Иванов вети дека ќе продолжи да дава поддршка на институциите, општините и стопанството за создавање нови работни места.

„Ќе ги поддржувам иницијативите и проектите за вработување на младите и самовработување. Во Лозово веќе се спроведуваат и активни мерки за вработување, едукација за отпочнување бизнис, за јазици и компјутери, обуки кај работодавачи… Ја бараме вашата поддршка за да продолжиме да работиме на развој на земјоделството, сточарството, инфраструктурата. Македонија да ја правиме подобро место за сите“.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.