Иванов ќе помилува 53 лица осуденици во пресрет на празниците

Претседателот Ѓорге Иваново по повод Новата 2014 година даде помилување на 53 осудени лица, информираат од неговиот кабинет.

Претседателот од вкупниот број на помилувања, 11 ќе биде целосно, а 42 делумно ослободени од натамошно извршување на казната затвор.