Изложба и конференција во Скопје по повод 98-годишнината на Република Турција

40

Во Музејот на Македонска борба за самостојност денеска ќе се одржат активности за одбележување на 98-годишнината на Република Турција.

Во рамки на одбележувањето ќе се биде отворена „Изложба на фотографии од Ататурк до Републиката“ и ќе се одржи „Конференција за реформите на Ататурк и републичките достигнувања“.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.