Изложба на Александар Кондев во Музејот на Град Скопје

83

Во Mузејот на Град Скопје денеска ќе биде отворена изложбата на македонскиот уметник Александар Кондев со наслов „Го сакам Скопскиот кич”, на која ќе бидат претставени фотографии од „Скопје 2014” .

Александар Кондев е роден 1950 година во Скопје каде завршува основно и средно образование, за потоа да студира на Економскиот факултет. Со фотографија почнува да се занимава уште во школските денови, а професионално од 1970 година.

Во својата кариера како фотограф членува во фото клубовите „Вардар” и „Клуб 25”, а потоа работи како самостоен автор. Учесник е на голем број самостојни и групни изложби. Живее и работи во Скопје.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.