Изложба на филигрански накит од Марија Милошевска – “МАМКА”

Ве известуваме дека на 6ти октомври во 19 часот во Музеј на Македонија во Скопје ќе се одржи изложба на концептуален филигрански накит со наслов “МАМКА” на уметницата и етнолог Марија Милошевска. Марија Милошевска веќе дваесетина години го промовира филигранскиот занает преку современиот концепт низ различни медиуми како накит, инсталации, објекти, перформанси и видео арт. … Продолжи со читање Изложба на филигрански накит од Марија Милошевска – “МАМКА”