Извршен директор на Премиер лигата: Ако сезоната 2019/20 не заврши, ќе изгубиме милијарда фунти

26

Извршниот директор на Премиер лигата, Ричард Мастерс, кажа какви загуби може да претрпи лигата ако сезоната 2019/20 не се доигра.

– Ги губиме приходите на невидено ниво, како и повеќето од економијата во Велика Британија. Ако не ја завршиме сезоната-2019/20, тогаш се соочуваме со загуба од една милијарда фунти, и ако продолжи ситуацијата со пандемијата на коронавирус, тогаш следуваат и други загуби. Ова негативно ќе влијае не само на финансиската состојба на 20 клубови во лигата, туку ќе влијае негативно и на професионалниот сегмент како целина, изјави Мастерс.

Првенствата во Европа се прекинати поради пандемијата на коронавирус.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.