Јакимовски: Заев се откажа од Македонците и си пресуди себе си

Претседателот на Граѓанската опција за Македонија (ГРОМ) Стевчо Јакимовски денеска оцени дека за лидерот на СДСМ Зоран Заев изборите завршиле уште завчеравечер по неговата изјавата во Берн.

Според Јакимовски, Заев со изјавата се откажал од Македонците, си пресудил и на себе и на опозицијата и извршил историски невидено велепредавство.

Цитирајќи ја изјавата на Заев „Не може да бидат сите лоши околу нас, а ние да сме најдобрите. Ако сите се скарани со Македонија, проблемот е во Македонија“ оцени дека не постои политичар од 1945 година досега кој кажал поопасна теза за македонскиот народ, јазик и култура.

Според Јакимовски, за да бидат најдобри Македонците, Заев пред тие што ни го оспоруваат јазикот, МПЦ и идентитетот, ќе кажел дека јазикот не е македонски, дека МПЦ треба да биде под јурисдикција на СПЦ и оти нема македонска нација.