Јапонски научници предупредија: Не’ очекува нова ледена доба

228

Ледена доба и се заканува на Земјата, предупредија јапонските научници. Тие велат дека населението треба да се подготви за ниски температури.

Јапонските научници предупредуваат дека  ќе биде ладно што ледената прекривка ќе се прошири до денешните тропски предели.

Тие, на основа на долгогодишното следење на климата во светот, тврдат дека сме на самиот влез во нова ледена доба, за што сведочи потполното пореметување на досегашните климатски услови во разни делови на планетата.

Јапонските научници, меѓу кои е и познатиот океанолог Мототака Накамура, нагласуваат дека на Земјата се регистрирани вкупно 15 ледени доба од по десет илјади години.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.