Македонски државјанин фатен со 100.000 евра во кеш на хрватско-српската граница

На хрватско-српската граница кај македонски државјанин се пронајдени 100.000 евра.

Според очевидци, неофицијално, дознава Нетпресс, при претресот на македонскиот држајанин А.Д. е пронајдена голема количина на пари. Поради што имало вербална и физичка пресметка со граничната полиција на хрватско-спрската граница. Пронајдени се околу 100.000 евра, од кои дел биле скриени во чевли, а дел во палтото.