ТОП,Магазин

Нов тренд во „anti aging“ медицината со д-р Билјана Ризеска Гијевска и д-р Катарина Бошковска Како да изгледате помлади за десет години?

Како да изгледате помлади за десет години?

Не постои вистинско време, кога треба да се почне да се води сметка за својот изглед. Треба секогаш. Не постои ни вистинско време кога треба да се почне со спречување на последиците од стареењето, но понекогаш нападот е најдобра одбрана, и тоа што порано.

Голем број жени и мажи секојдневно користат разни препарати да ги „испеглаат“ брчките. Но, многу од нив не гледаат „anti age“ ефект од тоа.

Има повеќе начини кожата да се подмлади, а за среќа, и кај нас постојат квалитетни професионални услуги, кои денес се во подем. Една од нив се филерите, кои се користат за пополнување брчки со својот волумен. Особено познат е „Teosyal“, водечки бренд на „Teoxane“, лидер во светот на естетиката која е  специјализирана за корекција на волумен на усните и лицето,  интензивна хидратација и кореција на брчки, како и изедначување на тоновите на лицето.

Резилиентната хијалуронска кислеина, иновативна технологија ексклузивно развиена од „Teoxanе“ е достапна и во медицинско козметичката линија за нега на лице. Кај нас, оваа услуга се нуди во  Стоматолошката ординација д-р Катарина Бошковска  Консултацијата со лекар е многу важна, а тука процедурата ја изведуват сертифицирана доктори на „Teoxsanе Laboratories“, д-р Билјана Ризеска Гијевска, заедно со д-р Катарина Бошковска.

Ординацијата се наоѓа во центарот на Скопје, спроти Соборниот храм, на улица Максим Горки, број 8.

 

Предноста на „Teosyal“, покрај одличните резултати е и поволната цена. Филерите во себе имаат и анестетик лидокаин и можат да се вбризгнуваат без анестезија.

Со овој нов тренд во „anti aging“ медицината, лицето се освежува и се подмладува без потреба од хируршки зафат и без период на опоравување.

„Teoxanе“ филерите се разликуваат од другите филери по нивната трајност од повеќе од една година, исклучителна мекост како и мек и природен изглед. Посебните техники на работа овозможуваат краток и безболен третман и природен изглед.

„Teoxanе“ филерите покрај класичната линија на филери имаат специјализирани филери за корекција на подочници како и линија за мезотераписки третман на сува кожа, ситни брчки и флеки на лицето, вратот, деколтето и дланките.

Козметичката премиум линија нуди повеќе протоколи вклучувајќи и протокол за длабока хидратацијаод мицеларен раствор, филер и серум  со резилиентна хијалуронска кислеина и дермо реструктуирачки комплекс, протокол за пигментации со Night peel  и  серум во комбинација со витамин Ц, како и „anti age“ протокол.

Од пакетот на третмани за подмладување може да се одберат повеќе производи, а меѓу ни се:

„Teosyal Deep Lines“, кој се препорачува за полнње на длабоки брчки на лицето.

„Teosyal Kiss“ е иновативна гел формула за третирање на усни.

„Teosyal ® Ultra Deep“ е ппроизвод посбно дизајниран за третирање на волумен и се вбризгнува со помош на 27Г игли. Инјекцијата не е трауматична и не бара засекување.