Како да си ја подобрите врската, ако премногу време поминувате заедно?

Многу од работите кои мислевме дека ќе ни го олеснат животот, како работата од дома, може да бидат сериозен предизвик за односот со партнерот.

Рутината, недостигот на личен простор и време за себе може да создадат проблеми кои реално не постојат.

Ова се 8 начини како да си ја подобрите и зацврстите врската, дури и кога сте постојано заедно:

1. Не ги запоставувајте односите со семејството и пријателите.

2. Наместо да препоставувате, директно прашајте.

3. Разберете ја причината за вашата досада и најдете начин да ја решите.

4. Најдете заеднички баланс помеѓу времето поминато со партнерот и времето за себе.

5. Справете се со непријатните ситуации преку хумор.

6. Размислете на индивидуална терапија или терапија во пар.

7. Уживајте во работите и индивидуално.

8. Фокусирајте се на позитивните карактеристики.