Како директорот на „Шутка“ добил безбедносен сертификат, а има кривично досие?

323

Во јавното обвинителтсво се чуваат неколку предмети за Филип Андов познат како Сокол, директор на истражниот затвор во Шутка, објави Доказ.

„ДАЛИ ЗНАЕ ЗАЕВ КОЈ ДИРЕКТОРУВА

Лепотанот од вчера сликан како земунски клан до мерцедесов… имаме прашање од загрижен граѓанин… Дали знае премиерот Заев кого поставил за директор на сериозна институција, затвор Шутка, која може да служи за уцена.. притисок.. рекет?.. Дали овој лик можел да добие безбедносен сертификат воопшто ако тие што треба да знаат- А ЗНААТ- дека во јавно обвинителтсво се чуваат неколку предмети за него?.. Дел се затворени, дел во фиока.. како овој 248 00… за да си проверат за што зборуваме… нека направат „срч“ на предмети- фалсификување исправа.. учество во толпа.. спречуванје службено лице во вршење службено дејство? Може да им помогнеме ако побараат и со точни броеви на предмети и датуми од Основно Јавно Обвинителство…“, објави Доказ.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.