Како ја замислувале иднината пред 100 години

81

Неверојатни изуми, возови кои летаат и масивни роботи, вака пред сто години луѓето си ја замислувале иднината.

Кориците на францускиот весник Le Petite Journal од 20-тите година на 20-тиот век откриваат како тогашните генијалци ја замилувале иднината.

Мора да признаеме дека овие возбудливи креации и изуми се само доказ дека луѓето пред еден век имале големи надежи и очекувања за иднината.

Buducnost, foto 2.jpg

Buducnost, foto 3.jpg

Buducnost, foto 4.jpg

Buducnost, foto 5.jpg

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.