Секс

Како во сексот да добиете се што ќе посакате?

Како во сексот да добиете се што ќе посакате?

Постојат многу начини како да го подобрите вашиот сексуален живот, без разлика дали врската ви е нова или пак сте во долгогодишна. Сексолозите одговорија кои се креативните начини да о побарате она што го сакате, а да не изговорите ни збор.

1. Можеби сте виделе нешто многу возбудливо во некој порно клип или постоин сцена од серијата „Game of Thrones“ која ве возбудила, но, не сте сигурни како да му соопштите на вашиот партнер. Едноставно. Пратете му снимка на аил, вели Меган Флеминг, секс терапевтка и почекајте да го погледне пред да му го кажете вашето мислење за тоа. Потоа, кога ќе бидете заедно, прашајте го дали му се допаѓа. Како што ќе напредува конверзацијата многу полесно ќе ви биде да разговарате за сопствените желби.

seks-1415474793-50836

2. Оставете му секси знаци кои тој лесно ќе може да ги види. Написите за сексот можат навистина да охрабрат многу парови да дискутираат за сексуалните желби. Дури и праќањето на линк за одреден текст може да биде трик да му помогнете да размислува за новите начини да ве задоволи.

seks-1415220619-50709

„Колку и да постојат стереотипи дека мажите мислат само на себе и сопствениот оргазам, мажите навистина ли сакате да задоволите жена?“, прашува Флеминг. Затоа треба да го поставите и следното прашање: „Дали нешто од тоа ти се допадна?“

sex-1369377883-2590

3. Раскажете му секс сон кој сте го имале. Колку и да ви звучи снешни, секој секс сон има некоја поента која можете да ја искористите. Кога ги упатувате својот сон на партнерот, без оптоварување, дајте му инспирација да воведе по веќе акција во вашиот сексуален живот. Доколку имате секс само во спал ната соба, а вие сте малку егзибиционист, сон за секс на дрвен под и тоа како може да ја распали вашата фантазија и да ве натера да почнете да размислувате за новитети во креветот.

sex-1369381047-2604

4. Понекогаш најлесен начин да воведете нешто ново е токму во жарот на моментот. „Насочувајте ги неговите раце да одат по вашите и користете нежен и страствен допир“, советува Бренди Енглер, авторка на книгата „The Men on My Couch“.

„Голем број на мажи сака кога жената ќе го преземе лидерството, само треба да водите сметка за тоа двајцата да започнете нешто различно во исто време. Тоа е како танц, некој мора да води, а некој да следи“, објаснува таа. Само фатете ги неговите раце и покажете му што сакате, ќе го разбере знакот.