Какви се цените во Белорусија: Бензинот 30 денари, литар млеко 20, килограм месо 150

Деновиве најактуелна е Белорусија и обиде да се симне од власт претседателот Александар Лукашенко. Граѓаните на оваа поранешна советска република протестираат бидејќи сметаат дека се обесправени и оти ако дојде „демократијата“ ќе имаат повисок животен стандард.

Но, Белорусија е позната по ниските цени на основните намирници додека просечната цена изнесува околу 400 евра.

Па така еден леб чини 15 денари, млеко 25, пита килограм кашкавал 150, литар бензин Супер 35 денари, печено пиле 50, килограм свинско месо 140.